NOS Wielrennen

Nys wint in Koksijde, Van der Poel derde bij rentree

Mathieu van der Poel is bij de wereldbekerveldrit in Koksijde knap derde geworden. Van der Poel reed in de Vlaamse kustplaats zijn eerste cross van het seizoen, nadat hij zeven weken aan de kant had gestaan door een knieblessure. De Belg Sven Nys won de race, na een boeiend gevecht met zijn landgenoot Wout Van Aert.

De regerend wereldkampioen Van der Poel ging fel van start. Hij reed zelfs een tijdje solo aan de leiding, maar leek zijn kruit te hebben verschoten toen de ene na de andere achtervolger hem inhaalde. In de slotfase bleek Van der Poel toch nog flink wat reserves te hebben. Hij knokte zich terug en werd op 1.06 knap derde.

Tweekamp Nys en Van Aert

Ver voor Van der Poel ontspon zich ondertussen een spannend duel tussen Nys en Van Aert. De twee Belgen reden bijna de hele race samen voorop. Alleen toen Van Aert drie ronden van het einde lek reed, sloeg de 39-jarige Nys even een gaatje, maar zijn landgenoot vocht zich terug in het wiel.

De twee wisselden daarna nog een paar keer van positie, maar Van Aert glibberde als koploper de allerlaatste modderstrook op. Toch draaide de ervaren Nys - na een geweldige aanval in de blubber - als eerste de finishstraat op en gaf zo de achttien jaar jongere Van Aert het nakijken.

Nys: er ligt nog veel moois op mij te wachten

Het was de vijftigste wereldbekerzege voor Nys, die aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn imposante loopbaan zet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl