NEC-keeper Benjamin Kirsten stopt Utrecht-spits Sébastien Haller af

Kleine thuiszege NEC op FC Utrecht

NEC heeft de thuiswedstrijd tegen medemiddenmoter FC Utrecht gewonnen. De Nijmegenaren wonnen met 1-0 en vergrootten het gat met de Utrechters tot zeven punten.

Gescoord werd er niet voor de pauze, maar er viel genoeg te beleven en beide keepers hadden het ook druk. Zo stond NEC-doelman Benjamin Kirsten zijn mannetje bij inzetten van Sébastien Haller, Bart Ramselaar en Nacer Barazite en hield Robbin Ruiter Christian Santos en Marcel Ritzmaier van scoren af.

Santos met zijn tiende

Tien minuten na rust schopte Yassin Ayoub opponent Navarone Foor in een uithoek van het strafschopgebied licht tegen de enkels, waarop scheidsrechter Pol van Boekel, op last van zijn assistent, NEC een penalty gaf. Santos benutte het buitenkansje op fraaie wijze (linkerbovenhoek) en dat was al weer zijn tiende competitietreffer.

Invaller Kristoffer Peterson kreeg daarna nog een aardige kans om Utrecht een verdiend punt te bezorgen, maar hij kopte de bal recht op keeper Kirsten af. Daarna kwam de zege van de Nijmegenaren, de derde op rij, niet meer in gevaar.