Heraclied Ramon Zomer (l) in duel met Tom van Weert van Excelsior. Van Weert miste drie grote kansen in de eerste helft.

Excelsior zet goede reeks voort tegen Heracles

Excelsior heeft zijn goede reeks in de eredivisie (elf punten uit zes duels) in Almelo voortgezet. De Rotterdammers voegden een punt toe aan het totaal dankzij een 0-0 gelijkspel tegen nummer vier Heracles.

Het duurde een kwartier voor het Almelose publiek voor het eerst op kon veren en dat was bij een hoekschop van aanvoerder Mark-Jan Fledderus. Hij speelde Robin Gosens aan die direct uithaalde en de bal in het zijnet zag verdwijnen.

Drie kansen Van Weert

Halverwege de matte, eerste helft was Excelsior voor het eerst gevaarlijk via Tom van Weert die de bal bij een voorzet van links achter het standbeen langs raakte en voorlangs zag gaan. Even later miste hij een enorme kans uit de rebound van een door doelman Bram Castro gekeerd schot van Daryl van Mieghem. Daarna schoot Van Weert ook nog over bij de rebound op een schot van Jurgen Mattheij.

Ook de tweede helft bood weinig vertier, al waren er zo nu en dan wel wat kansjes voor beide ploegen. Zo raakte Jeff Stans, die de hoek voor het uitzoeken had na een voorzet van links van Adil Auassar, de bal niet goed. En de na rust bij Heracles ingevallen Tannane had Heracles op gelijke hoogte kunnen brengen met PSV, maar zijn schot zeilde net over.