NOS Schaatsen

Kramer over massastart: alleen zal het Jorritsma niet lukken

"Alleen zal het hem niet lukken", reageert Sven Kramer lachend op de uitspraak van ploegmaat Gerben Jorritsma dat de twee voor de wereldtitel op de massastart gaan. Jorritsma klonk in Salt Lake City erg overtuigd van zijn zaak, maar Kramer houdt voorlopig de boot af.

Het is duidelijk dat het onderwerp bij Lotto-Jumbo besproken is. "Het is een wereldtitel en Sven en ik willen die wereldtitel pakken", is Jorritsma afgelopen vrijdag stellig. "Wie weet", zegt Kramer een dag later.

Kramer als knecht?

Als de plannen van Jorritsma doorgaan, lijkt Kramer zich niet te groot te voelen om te 'knechten' voor Jorritsma. "Uiteindelijk zitten we wel in een team en waar we elkaar kunnen helpen, zullen we dat absoluut doen."

Zover is het nog lang niet. Het eerste waar Kramer een knoop over moet doorhakken zijn de volgende wereldbekerwedstrijden, over twee weken in Inzell.

'Punten ophalen in Inzell'

Hij zou de wedstrijd in Duitsland overslaan, maar na de eerste twee wereldbekers staat Kramer eerste in het algemeen klassement voor de 5.000 en 10.000 meter. Die plek geeft recht op deelname aan de WK afstanden. "Nu ik er zo voor sta, is het misschien handig om toch die punten op te halen", zegt Kramer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl