Brievenbus bedekt met sneeuw in Chicago
NOS Nieuws

Flink pak sneeuw zorgt voor overlast in VS

Het Middenwesten van de Verenigde Staten is bedekt met een dik pak sneeuw. De sneeuwbuien trekken vanuit het westen naar het oosten. Op sommige plekken is zo'n veertig centimeter sneeuw gevallen.

Dat er zoveel sneeuw valt is, een maand voor de winter begint, ongebruikelijk vroeg. Veel bomen hebben hun blad nog niet verloren, daarom waarschuwen deskundigen dat bomen snel kunnen omvallen door de laag sneeuw die erop ligt.

Overlast

De sneeuw zorgt voor veel overlast: wegen zijn moeilijk begaanbaar, honderden vluchten zijn geannuleerd en ook is een aantal evenementen van presidentskandidaten afgelast. Inwoners van Chicago vertellen aan Amerikaanse media dat ze verrast zijn door de sneeuwbuien.

'Het lijkt erop dat we records gaan breken dit jaar'

Weerbureaus voorspellen dat de sneeuwbuien verder doortrekken naar het oosten richting de staat New York.

De ongebruikelijk vroege sneeuwval is niet voor iedereen een reden tot overlast. IJsbeer Suka, die woont in een dierentuin in de staat Wisconsin, is er dolblij mee.

IJsbeer Suka dolgelukkig met onverwachte sneeuw

Koud in Nederland

Ook in ons land wordt het een stuk kouder. Na een nacht met lichte vorst konden sommige automobilisten vanmorgen vroeg hun ruiten krabben.

Nachtvorst tekende vanochtend fraaie lijnen op ruiten en daken van auto's

Vandaag kunnen met name in de kustprovincies winterse buien vallen, de temperaturen liggen tussen de 5 en 7 graden. Vanavond koelt het weer snel af en kan het kwik lokaal 4 graden onder nul komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl