Veel cafés en restaurants in Brussel dicht

In Brussel zijn sinds 18.00 uur veel cafés en restaurants gesloten. De maatregel heeft te maken met het verhoogde dreigingsniveau voor het gewest Brussel.

De metro en musea in de Belgische hoofdstad waren overdag al dicht, waardoor het al erg rustig was in de stad. Nu alle horeca ook dicht is, is het uitgaansgebied vrijwel uitgestorven. Op veel plekken zijn de gordijnen dicht of zijn rolluiken neergelaten.

Uitbaters van restaurants en cafés betreuren het omzetverlies dat ze lijden op de normaal drukke zaterdagavond, maar de meesten hebben wel begrip voor de veiligheidsmaatregelen van de overheid.

Arrestaties

Wat de extra patrouilles van politie en leger in Brussel hebben opgeleverd, wordt niet bekendgemaakt. Ook zeggen de autoriteiten niets over de vier mensen die vanmiddag op een plein in het centrum van de stad werden aangehouden. Ze zaten in een auto, maar het is onduidelijk of hun arrestatie iets met de terreurdreiging te maken had.

Morgen komt de Belgische Nationale Veligheidsraad, bestaand uit een aantal ministers, bijeen om te kijken of het terreurdreigingsniveau wordt aangepast. Vandaag ging het voor het Brussels Gewest van 3 naar 4, het hoogste niveau.

Minister Jambon van Binnenlandse Zaken zei vandaag dat het niveau "zolang als het moet" op 4 blijft staan.

Ondanks alle veiligheidsmaatregelen, ging het dagelijks leven ook gewoon door

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl