NOS Sport

Superieure Djokovic naar eindstrijd in Londen

Superieure Djokovic naar eindstrijd in Londen

Novak Djokovic heeft op imponerende wijze de finale van de World Tour Finals in Londen bereikt. De Serviër, winnaar van de laatste drie edities, was in de halve eindstrijd met tweemaal 6-3 te sterk voor Rafael Nadal.

Nadal stond in onderlinge ontmoetingen met 23-22 voor, maar snel werd duidelijk dat Djokovic langszij zou komen. Met een vroege break op love trok de nummer een van de wereld de regie naar zich toe en op eigen service was hij superieur.

Ommekeer

In de tweede set kon Nadal even aardig partij bieden, maar kans op een ommekeer zat er nimmer in. Toen Djokovic de als vijfde geplaatste Nadal op 2-2 opnieuw brak, was de partij al beslist en dat gaf de Serviër de ruimte om enkele prachtige punten te maken.

Opmerkelijk genoeg wist Nadal in 2013 voor het laatst op hardcourt van Djokovic te winnen. Dit jaar snoepte de Spanjaard de nummer één van de wereld in vier ontmoetingen geen enkele set af.

Zondag treedt Djokovic in de eindstrijd aan tegen de winnaar van het Zwitserse onderonsje tussen Stan Wawrinka en Roger Federer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl