In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Jongens dansen tijdens reanimatie op politiewagen

Twee jongens van 14 jaar oud moeten zich melden bij Bureau Halt omdat ze afgelopen nacht boven op een politiewagen dansten. Het duo deed dat vrijdagavond in Vlaardingen, terwijl agenten iemand reanimeerden.

Filmpje

De agenten waren opgeroepen ter ondersteuning van ambulancepersoneel. Tijdens de reanimatie zag een andere agent dat jongeren op de politiewagen waren geklommen. Ook filmden de jongens hun actie met hun mobieltje.

Boze reacties

Een agent haalde de jongens van de auto en nam ze mee. De wijkagent twitterde vervolgens dat hij "een goed gesprek" had met de ouders van de jongens. Veel twitteraars reageerden boos dat de politie niet harder optrad.

Er waren ook mensen die creatieve oplossingen bedachten voor het straffen van de twee jongens.

De politie verdedigt de aanpak op Twitter: "Als er schade was geweest aan de auto, waren ze uiteraard aangehouden", schrijft de wijkagent.

Ook vandaag komt de wijkagent erop terug: "Weet dat er weinig alternatieven waren. Doordat er geen schade was, was het strafbare feit beperkt. Is vooral ook een uiting van gebrek aan respect en een opvoedkundig probleem", laat hij weten via Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl