Een zwaarbewapende militair in een winkelstraat in Brussel
NOS Nieuws

'Nederlandse toeristen in Brussel, wees waakzaam'

Het Nederlandse reisadvies voor Brussel is aangepast. Reizigers wordt aangeraden plaatsen waar veel mensen komen, te mijden. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's voor de rest van België, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers wel aan op de hoogte te blijven van de situatie.

"We zeggen niet dat mensen niet naar België moeten gaan, maar over het gewest-Brussel adviseren we om niet in de metro te gaan zitten en niet naar grote evenementen te gaan" zei minister Koenders van Buitenlandse Zaken in het NPO Radio 2 programma Spijkers met Koppen. Volgens de minister zijn er wel enkele metro's die nog rijden. "Je moet het daar goed in de gaten houden."

Ogen en oren

Ook de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zegt tegen Nederlanders gewoon naar Brussel te komen. "Geniet van Brussel, maar voor toeristen geldt hetzelfde als voor inwoners: ogen en oren open. Laten we de terroristen niet gunnen dat we ons leven aanpassen."

Het is nog niet duidelijk hoe lang het terreurdreigingsniveau op 4 zal blijven staan, het hoogste niveau in België. "Maar hoe rapper we terug kunnen naar 3, hoe liever", zei Jambon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl