Bram Nuytinck, de Nederlandse speler van Anderlecht
NOS VoetbalAangepast

Twee duels in België geschrapt na terreurdreiging

De verhoogde terreurdreiging in Brussel heeft gevolgen voor de Belgische voetbalcompetitie. De duels Lokeren - Anderlecht (zaterdagavond) en Moeskroen-Péruwelz - Charleroi (zondagavond) zijn geschrapt omdat er door de ontwikkelingen in Brussel te weinig politie beschikbaar is.

De wedstrijd Lokeren-Anderlecht stond bij voorbaat aangeduid als een risicowedstrijd. Bij dergelijke wedstrijden wordt de hulp ingeroepen van de federale politie. Vanwege het verhoogde terreurrisico in de Belgische hoofdstad bleek die assistentie niet mogelijk. Daarop besloot de burgemeester van Lokeren het duel te verbieden.

Pro League negeert advies

Eerder besloot de Pro League, waarin de verenigde clubs uit de hoogste klasse van het Belgische voetbal verenigd zijn, niet in te gaan op het advies om alle wedstrijden af te gelasten vanwege terreurdreiging.

De wedstrijden die op zaterdag wel doorgaan zijn Club Brugge - Zulte Waregem, OH Leuven - Racing Genk en Waasland-Beveren - STVV. Op zondag resteren de duels Standard Luik - Kortrijk en KV Mechelen - Oostende.

In de Tweede Klasse is in ieder geval het duel tussen White Star Brussel en Coxyde afgelast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl