Het wapen lag met twee andere kalasjnikovs in de zwarte Seat Leon die bij de aanslagen in Parijs zijn gebruikt
NOS Nieuws

'Sporen van Abaaoud op moordwapen in Parijs'

Op een van de kalasjnikovs die vorige week vrijdag bij de aanslagen in Parijs werden gebruikt, zaten sporen van Abdelhamid Abaaoud, de man die wordt beschouwd als brein achter de aanslagen. Dat schrijven Franse media. Of het om dna of vingerafdrukken gaat, is onduidelijk.

Het wapen lag met twee andere kalasjnikovs in de zwarte Seat Leon die bij de aanslagen op cafés en terrassen is gebruikt. Vanuit die auto namen terroristen vanaf 21.25 uur bezoekers van terrassen en cafés onder vuur.

Achter stuur

De vondst versterkt volgens Le Parisien de hypothese dat Abaaoud zelf heeft meegedaan aan de aanslagen. Volgens Le Monde onderzoekt de Franse politie de mogelijkheid dat Abaaoud achter het stuur zat.

Uit de gegevens van gsm-masten valt op te maken dat de Seat na de aanslagen in het 11e arrondissement bleef rondrijden, voordat hij naar de voorstad Montreuil reed. Daar werd de auto zaterdag gevonden.

Verschillende media meldden gisteren al dat Abaaoud te zien is op beelden van een bewakingscamera in de buurt van de vindplaats van de auto. Bewakingscamera's filmden hem volgens de krant om 22.14 uur op het metrostation Croix de Chavaux. Dat ligt op 500 meter van de plek waar de auto stond.

Abdelhamid Abaaoud

De 28-jarige Belg stierf afgelopen woensdag, bij de belegering van zijn schuilplaats in de voorstad Saint-Denis. Ook zijn nicht en een onbekende kwamen daarbij om. Acht mensen werden opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl