Stan Wawrinka
NOS Sport

Wawrinka houdt Murray uit halve eindstrijd

Stan Wawrinka heeft voor het derde jaar op rij de halve finales van de World Tour Finals gehaald. De Zwitser won ten koste van Andy Murray met 7-6 (4), 6-4 de strijd om de tweede plaats achter groepswinnaar Rafael Nadal.

Wawrinka, die zes van zijn veertien duels met Murray won, kende een voortvarende start. De grillige Zwitser kwam met aanvallend tennis op 5-3, maar verzuimde de set binnen te halen.

Murray verkrampt

De Schot leek dat in de tiebreak wel te doen en kwam dankzij een aantal uitstekende punten op 4-2. Maar juist op dat moment verkrampte Murray en gaf hij de set met vijf onnodige fouten op rij uit handen.

Murray voelde die tik aan het begin van de tweede set en stond in een mum van tijd met 2-0 achter. Hij krabbelde daarna wel op, maar liet Wawrinka uitlopen naar 5-2. De Zwitser slaagde er echter door nervositeit niet in de partij uit te serveren en bracht de Britse hoop terug in de O2 Arena.

Wawrinka kreeg op 5-4 opnieuw breekpunten tegen (twee), maar was dit keer wel bestand tegen de druk en haalde op zijn eerste wedstrijdpunt de partij binnen.

Weer tegen Federer

Wawrinka treft zaterdag zijn landgenoot Roger Federer. Dat is een herhaling van de beladen halve finale van vorig jaar, toen Federer met 8-6 in de tiebreak van de derde set aan het langste eind trok.

Eindstand groep B

SpelerPuntenSets
1. Rafael Nadal *3-66-1
2. Stan Wawrinka *3-44-2
3. Andy Murray3-22-4
4. David Ferrer3-01-6
nummers 1 en 2 naar halve finales

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl