De speelsters van PSV protesteren hevig bij scheidsrechter Vivianne Peeters

Ajax wint topper van PSV dankzij discutabele goal

De vrouwen van Ajax hebben de topper in de eredivisie met 1-0 gewonnen van PSV. Merel van Dongen maakte vlak voor rust de enige goal van de wedstrijd, maar de bal leek voor de lijn te zijn gestopt door PSV-keepster Angela Christ.

Ajax had in de beginfase het beste van het spel en liet PSV nauwelijks aan voetballen toekomen. Op het moment dat de ploeg uit Eindhoven het initiatief had overgenomen, kwam het wel op achterstand.

Een mooie boogbal van Van Dongen werd door Christ nog wel tegengehouden, maar de keepster viel zelf in het doel. Tot verbazing van de PSV-speelsters, vond de scheidsrechter dat ook de bal de doellijn was gepasseerd en werd het doelpunt toegekend: 1-0.

Het lukte PSV, dat het na rust moest doen zonder de weggestuurde trainer Nebojsa Vuckovic, niet om het tij te keren. De ploeg uit Amsterdam was nog het dichtst bij een doelpunt, maar Tessel Middag schoot snoeihard op de lat.

Ajax blijft koploper

Door de overwinning hebben de vrouwen van Ajax, die hun honderdste duel speelden, zeven punten voorsprong op PSV. De ploeg uit Eindhoven heeft een wedstrijd minder gespeeld. FC Twente blijft tweede, op vier punten van Ajax en twee wedstrijden minder gespeeld. Morgen speelt Twente de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Het duel in de middenmoot tussen ADO Den Haag en Telstar verliep spectaculair. Nadat de thuisploeg op een 3-1 voorsprong was gekomen, knokte Telstar zich terug tot 3-3. Telstar-aanvalster Babiche Roof werd in de slotfase de hoofdrolspeelster. Het ene moment schoot ze uit een penalty de gelijkmaker binnen en even later besliste ze de wedstrijd met een eigen doelpunt (4-3).