NOS NieuwsAangepast

Tv-loze avond voor veel KPN-klanten

Klanten van KPN hadden vrijdagavond nog steeds last van een storing met interactieve tv. Volgens KPN verloopt het oplossen van de storing goed, maar de eerstvolgende update op Twitter is pas aangekondigd voor zaterdagochtend 09.00 uur.

SBS6 heeft vanwege de storing de eerste aflevering van de rechtstreekse televisieshow Mindmasters Live uitgezonden via een speciale stream op internet. "Door de storing bij KPN missen we een miljoen potentiële kijkers", aldus de commerciële zender. Het gebeurt niet vaak dat commerciële tv-zenders via internet een live-programma uitzenden.

Veel fans van The Voice Of Holland klaagden dat ze hun favoriete programma moesten missen. Verschillende mensen op Twitter hielpen een handje: ze zonden het programma uit via streamingdienst Periscope.

KPN-klanten door heel het land zijn getroffen. Aantallen kan de woordvoerder niet geven. In totaal heeft het bedrijf zo'n 1,5 miljoen klanten met interactieve televisie. Op Twitter liet een aantal klanten hun ongenoegen blijken. Ook klanten van dochterbedrijven van KPN, zoals Telfort en XS4all hebben last van de storing.

De storing begon vrijdag iets voor het middaguur. Daardoor lag bij veel KPN-klanten ook internet en de vaste telefonie eruit. Die systemen waren aan het begin van de avond hersteld.

Over de oorzaak van de storing kan KPN nog weinig zeggen. "Hij is ontstaan door netwerkproblemen, maar waardoor die zijn veroorzaakt weten we nog niet", zegt de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl