Rafael Nadal wint ook zijn derde wedstrijd op het eindejaarstoernooi in Londen
NOS Sport

Nadal klopt ook Ferrer na slopende driesetter

Rafael Nadal heeft ook zijn derde groepsduel op de ATP World Tour Finals in winst omgezet. De Spanjaard, tweevoudig finalist op het eindejaarstoernooi, was zijn landgenoot David Ferrer de baas: 6-7 (2), 6-3, 6-4.

Nadal was al zeker van groepswinst én een duel met Novak Djokovic in de halve finales. Ferrer was na twee nederlagen al uitgeschakeld. De partij was dus een zogeheten 'dead rubber', maar desondanks schotelden de twee Spanjaarden de toeschouwers een schitterende wedstrijd voor.

'Houdini' Ferrer'

Nadal miste in de eerste set veel kansen en Ferrer bleek een ware Houdini. De voormalig nummer één van de wereld was mentaal echter sterker. Nadat Nadal in de openingsgame van de derde set al vijf breakpoints had laten liggen, sloeg hij in game negen wel toe.

Nadal verslaat Ferrer na boeiende driesetter

Ferrer bleef in de resterende game voor elke bal gaan. Het benutte matchpoint van Nadal was illustratief: Ferrer moest zich gewonnen geven nadat hij zowat elke centimeter van de baan had bestreken.

Stan Wawrinka en Andy Murray spelen vanavond in een directe confrontatie om plaats twee in de groep. De winnaar van dit duel treft Roger Federer.

Stand groep B

Spelerpuntensets
1. Rafael Nadal *3-66-1
2. Andy Murray2-22-2
3. Stan Wawrinka2-22-2
4. David Ferrer3-0
nummers 1 en 2 naar halve finales

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl