Bas van der Meer doet aangifte
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Geweigerde stagiair doet aangifte wegens discriminatie

De 25-jarige Bas van der Meer doet aangifte tegen het bedrijf in Drachten dat hem een stageplek weigerde, schrijft RTV Noord. Het bedrijf schreef in een e-mail dat zijn homoseksuele relatie het struikelblok is. De relatie past niet bij de christelijke grondslag van het bedrijf, staat er in de e-mail.

Van der Meer zegt dat hij niet uit is op persoonlijke aandacht, maar wel aandacht wil voor het probleem. "Ik wil gewoon dat ze weten dat dit niet meer kan in 2015, en dat ze daar een soort van straf voor krijgen."

De bedoeling is er een grote zaak van te maken.

Bas van der Meer

De student krijgt steun van onder meer het Meldpunt Discriminatie en COC Groningen. Hij wil ook een procedure starten bij het College voor de Rechten van de Mens. "De bedoeling is er een grote zaak van te maken."

Het bedrijf dat de stagiair weigerde, groothandel De Boer, wil verder niet reageren op de commotie.

Hogeschool: geschrokken

De Hanzehogeschool in Groningen is geschrokken van de zaak. "De Hanzehogeschool Groningen vindt dit een kwalijke zaak en dit past niet binnen haar waarden actieve tolerantie en respect", schrijft de school, die verder het bedrijf ongeschikt vindt als plek voor stage- en afstudeeropdrachten.

De gemeente Smallingerland, waartoe Drachten behoort, wil met het bedrijf gaan praten. "Dit mag niet en dit kan niet", zegt wethouder Nieske Ketelaar. "Ik wil de eigenaar op zijn wettelijke verantwoordelijkheid wijzen."

Advertentie via Ster.nl