NOS Nieuws

WeTransfer begint eigen 'exclusieve' muziekdienst

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

WeTransfer, een dienst waarmee gebruikers grote bestanden kunnen versturen, wil een eigen muziekplatform beginnen. Het bedrijf wil met name exclusieve muziek gaan aanbieden, zoals nummers van Prince en Disclosure.

Het is de bedoeling dat de dienst aanstaande woensdag wordt gelanceerd, zegt Maarten Kadiks, verantwoordelijk voor de marketing bij het bedrijf, tegen persbureau Bloomberg. Of de dienst dan ook direct in Nederland beschikbaar komt is niet bekend.

Anders dan Spotify

In tegenstelling tot streamingdiensten als Apple Music en Spotify, is het bedrijf niet van plan om complete albums aan te bieden. Het moet eerder een plek worden waar artiesten ruwe versies van nummers kunnen plaatsen en muziekvideo’s, aldus Kadiks.

Justin Bieber, Pharrell en Madonna zijn ook door de dienst ook benaderd om mee te werken en hun nieuwe muziek te promoten. De artiesten krijgen de mogelijkheid om op WeTransfer te adverteren.

Op de kaart zetten

De dienst moet helpen om WeTransfer internationaal bekender te worden, zegt Kadiks tegen Bloomberg. Het is voorlopig niet de bedoeling om er geld aan te verdienen.

Het zes jaar oude bedrijf begon ooit als kleine onderneming in Nederland en groeide de afgelopen jaren uit tot een belangrijke speler op de markt voor het delen van bestanden.

Begin dit jaar ontving WeTransfer een investering van 25 miljoen dollar, daarmee wil het nu Amerika gaan veroveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl