NOS Nieuws

"Goede start" voor ABN Amro op beurs

Het luiden van de gong bij de beurgang van ABN

ABN Amro is terug op de beurs. Om 9.00 uur begon voor het eerst in acht jaar de handel in aandelen van de bank, nadat topman Gerrit Zalm op de Amsterdamse beurs op de gong had geslagen.

Het aandeel ging bij opening met 2,4 procent omhoog naar een koers van 18.18 euro. De introductieprijs van een aandeel was vastgesteld op 17,75 euro. Aan het begin van de middag noteert de koers 3,3 procent hoger op 18,34 euro.

De koers van het aandeel ABN Amro is hier live te volgen.

"Keurig", zegt topman Zalm over de openingskoers van 18,18 euro. "Het is een goede start." Volgens hem had de Staat niet meer voor de aandelen moeten vragen dan 17,75 euro.

Zalm over prijs aandeel

De Staat heeft ongeveer twintig procent van de aandelen ABN Amro aan beleggers verkocht. De rest van de aandelen van de bank gaat later naar de beurs. Hoe meer de koers van het aandeel ABN Amro oploopt, hoe meer de Staat bij volgende delen kan vragen.

Kopen

Zalm heeft zelf geen aandelen in de bank, maar hij gaat ze kopen, belooft hij. "Ik vind dat gewoon leuk. Als je gelooft in je bank, moet je als bestuursvoorzitter ook aandelen nemen."

Vanwege de aanslagen in Parijs heeft Zalm een bezoek aan beleggers in die stad eerder deze week afgeblazen. "Het eerste wat door m'n hoofd schoot is dat we in Parijs een behoorlijke afdeling van de bank hebben. Gelukkig bleek dat ons personeel ongedeerd was, desalniettemin is het heel dramatisch wat daar gebeurd is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl