NOS Sport

Federer schakelt Nishikori uit bij Finals

Federer dendert door in Londen

Roger Federer heeft bij de ATP World Tour Finals ook zijn laatste groepswedstrijd gewonnen van Kei Nishikori. De Zwitser, die al zeker was van de halve finales, zegevierde met 7-5, 4-6, 6-4.

Nishikori moest het duel winnen om nog kans te maken op een plaats bij de laatste vier. De strijd om het tweede ticket voor de halve finales gaat nu tussen Novak Djokovic en Tomás Berdych.

Teleurstelling bij Kei Nishikori

Federer had tegen Nishikori al snel de eerste break op zak, maar de Japanner ging daar met twee breaks op rij direct overheen. Federer trok de stand weer gelijk en benutte op 6-5 zijn eerste setpoint.

De Zwitser, die doorlopend met dropshots strooide, hield zijn goede niveau daarna vast en liep in de tweede set uit naar 4-1. Maar weer kwam Nishikori met twee breaks op rij op de proppen en dat leverde hem de set op. Hij won zelfs 18 van de laatste 22 punten.

In derde set had Nishikori bij 1-1 direct een kans om Federer te breken, maar de Zwitser serveerde de drie breekpunten weg. Federer liep uit naar 4-1. Nishikori herpakte zich echter wederom en brak Federer terug. De Zwitser liet het niet verder komen en benutte op 5-4 direct het eerste matchpoint.

Stand groep A

SpelerPunten
1.Roger Federer3-6 (6-1)
2.Novak Djokovic2-2 (2-2)
3.Kei Nishikori3-2 (3-5)
4.Tomás Berdych2-0 (1-4)

Baardje

Overigens valt Federer deze week in Londen niet alleen op vanwege zijn goede spel, maar ook omdat hij voor het eerst een baardje laat staan nu zijn sponsorcontract met Gillette is afgelopen.

Roger Federer laat een baardje staan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl