NOS Nieuws

Grote ontuchtzaak in Rotterdam met tientallen meisjes

In Rotterdam is een paar weken geleden een man aangehouden die op internet tientallen meisjes en jonge vrouwen zou hebben verleid tot seksuele handelingen. Hij zei dat hij werkte voor populaire popgroepen, onder meer voor de Nederlandse boyband B-Brave. Hij beloofde kaartjes in ruil voor hun medewerking.

Het Openbaar Ministerie zegt dat ze tussen de 12 en 19 jaar waren. Ze moesten zich uitkleden en seksuele poses aannemen en terwijl ze dat deden, maakte hij daar opnames van. Enkele slachtoffers waren verstandelijk beperkt, blijkt uit het onderzoek van justitie. Op de computer van de man zijn 30.000 foto's gevonden.

Zedenrecherche: 'Als de meisjes niet deden wat hij wilde, intimideerde hij hen'

Het OM is ervan overtuigd dat veel meer meisjes en jonge vrouwen door de 34-jarige Rotterdammer op internet zijn verleid en hoopt dat die alsnog aangifte doen. Justitie benadrukt dat de man nooit zijn slachtoffers heeft ontmoet.

De politie kwam hem op het spoor nadat een moeder aangifte had gedaan. Bij een huiszoeking bij de verdachte werden computers, laptops, een externe harde schijf en enkele mobiele telefoons in beslag genomen.

Volgens het OM werden ruim 600 chats en duizenden afbeeldingen gevonden. "Uit al die informatie bleek dat de man met vele meisjes contact onderhield, waarbij die internet-contacten vaak een seksueel en soms een intimiderend karakter hadden." Van de meeste meisjes is inmiddels de identiteit bekend en zijn de ouders geïnformeerd.

OM Rotterdam: ouders snappen niet wat de gevaren zijn op internet

Het is de Week tegen Kindermishandeling. Het Openbaar Ministerie en de politie grijpen die gelegenheid aan om ouders opnieuw te waarschuwen voor de gevaren van internet. Ouders moeten hun kinderen beter begeleiden, luidt het advies. Blijf met ze praten, zegt Niny Jager van het OM Rotterdam.

Twee leden van B-Brave, Jai en Kaj, waarschuwen in een kort filmpje op YouTube voor mensen die misbruik maken van internet om meisjes te verleiden in ruil voor concertkaartjes. "Luister alsjeblieft nooit naar ze!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl