Eerdere politieactie in de Brusselse gemeente Molenbeek
NOS Nieuws

Nieuwe politie-invallen in Brussel vanwege aanslagen Parijs

De Belgische politie heeft in de Brusselse gemeente Molenbeek en elders in de hoofdstad zes invallen gedaan waarbij een verdachte is aangehouden. De invallen hebben te maken met de aanslagen van vrijdagavond in Parijs.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie waren enkele invallen bij familie en kennissen van de terrorist Bilal Hadfi. Hij was een van de mensen die zich opbliezen bij het Stade de France waar op dat moment de voetbalwedstrijd Frankrijk-Duitsland werd gespeeld.

Bij de inval in Laken werd iemand aangehouden. Het is nog onduidelijk of hij een rol heeft gespeeld bij de aanslagen in Parijs, zegt het OM.

Klopjacht

Maandag werden bij een grote politiemacht in Molenbeek twee mensen opgepakt. Later bleek dat ze niets te maken hadden met de aanslagen.

Intussen gaat de internationale klopjacht op de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam door. Maar er is nog steeds geen spoor van hem gevonden. Dinsdag bekenden twee handlangers dat ze hem vrijdagnacht in Parijs hebben opgehaald en naar Brussel hebben gebracht. Sindsdien is hij spoorloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl