Usain Bolt kijkt terug op een succesvol 2015
NOS Sport

Bolt, Eaton of Taylor wereldatleet van het jaar

Usain Bolt, Ashton Eaton en Christian Taylor staan op de shortlist van de IAAF waaruit de beste atleet van 2015 wordt gekozen.

Jamaicaan Bolt prolongeerde in augustus in Peking zijn wereldtitels op de 100, 200 en 4x400 meter. Hij kan de titel voor de zesde keer in zijn carrière winnen: in 2008, 2009, 2011, 2012 en 2013 werd Bolt ook al atleet van het jaar.

De Amerikaan Eaton verdedigde in China zijn wereldtitel op de tienkamp met succes en scherpte bovendien het wereldrecord punten aan. De in Nederland wonende Amerikaan Taylor sprong tijdens het WK in Peking naar 18,21 meter, de tweede sprong ooit, en veroverde daarmee de wereldtitel.

Schippers titelkandidaat bij de vrouwen

Bij de vrouwen is Dafne Schippers genomineerd voor de prestigieuze titel 'wereldatlete van het jaar'. De wereldkampioene op de 200 meter neemt het op tegen middellange-afstandloopster Genzebe Dibaba en kogelslingeraarster Anita Wlodarczyk.

Op 28 november worden in Monaco de prijzen uitgereikt.

Normaal gesproken vindt de verkiezing plaats tijdens het atletiekgala van de IAAF, maar dat feest gaat dit jaar niet door vanwege de dopingproblematiek in de atletiekwereld.

Genomineerde Taylor traint in Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl