Het mishandelde paard in Den Dungen
NOS Nieuws

Opnieuw paardenmishandeling, de merrie was niet meer te redden

In een weiland in Den Dungen is weer een paard mishandeld. De merrie liep daarbij inwendige verwondingen op aan de buik. De verwondingen waren zo ernstig, dat een dierenarts het paard moest laten inslapen. Dat is te lezen bij Omroep Brabant.

Eigenaresse Miranda Van Hintum had het paard gisterochtend in de wei gezet en even later werd ze er door een vriendin op gewezen dat het paard gewond was. Miranda is er kapot van. "Jenna was ons eerste paard. Ze was net vier weken bij ons. Dan gebeurt dit, het is niet te bevatten."

De dierenarts zag bloed aan het achterste van het paard en onderzocht het dier inwendig. De arts constateerde een gescheurd rectum, een beschadigde buikwand en een geperforeerde darm. Volgens de dierenarts is het paard met een voorwerp mishandeld. Miranda: "Daarop is besloten om Jenna te laten inslapen. Dit is echt verschrikkelijk."

Reeks mishandelingen

Het is niet voor het eerst dat in Den Dungen een paard is mishandeld. Twee jaar geleden werd een paard ernstig toegetakeld in de zij met een mes terwijl het dier in de wei stond.

De afgelopen jaren zijn uit het hele land vele tientallen meldingen binnen gekomen van paardenmishandelingen. Twee weken geleden gebeurde hetzelfde nog in Bergharen. De geslachtsdelen van een paard waren met een scherp voorwerp toegetakeld. De merrie had zo veel bloed verloren, dat een dierenarts haar moest laten inslapen.

Tot nu toe zijn er dit jaar al minimaal 36 aangiftes gedaan van een mishandeld paard. De politie heeft de hulp ingeroepen van internationale experts om de zaak op te lossen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl