Politieactie in de Brusselse gemeente Molenbeek, eerder deze week

Brussel neemt extra anti-terreurmaatregelen

De burgemeesters van de negentien Brusselse gemeenten vinden dat ze te weinig mensen en middelen hebben om alle politietaken goed te kunnen uitvoeren. Daarom hebben ze naar aanleiding van de aanslagen in Parijs aan de bel getrokken bij minister Jambon van Binnenlandse Zaken.

Afgesproken is dat het OCAD, de Belgische terreurbestrijder, meer en beter gaat communiceren met de zes Brusselse korpschefs. Bij de federale politie in de Belgische hoofdstad is vanaf morgen een beperkt aantal agenten extra beschikbaar die kunnen worden ingezet bij speciale gebeurtenissen.

Brussel worstelt al langer met de aanpak van het terrorisme. De stad zit bestuurlijk gezien ingewikkeld in elkaar en alle instanties en overheden wisselen niet altijd even goed informatie uit.

Minister Jambon heeft nu beloofd dat er een betere uitwisseling van informatie komt tussen federale en lokale overheden. In België is veel kritiek op de complexe structuur waarin landelijke, gewestelijke en lokale bestuurders en autoriteiten moeten samenwerken, maar soms letterlijk elkaars taal niet spreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl