Marijn de Vries wil vooral het vrouwenwielrennen in Nederland verder ontwikkelen
NOS Wielrennen

De Vries pakt vrouwenwielrennen aan bij KNWU

"Je kunt wel altijd kritiek en commentaar geven vanaf de zijlijn, maar nu moet ik ook een grote meid zijn en zelf mee gaan denken om het wielrennen verder te ontwikkelen." Dat zegt het nieuwe bestuurslid van de Nederlandse wielerbond, Marijn de Vries.

De 36-jarige oud-wielrenster, die in augustus een punt zette achter haar professionele wielercarrière, gaat zich vooral bezighouden met de professionalisering van het vrouwenwielrennen in Nederland. "Op landelijk niveau lopen we achter. De drempel om eens een wedstrijdje te fietsen is voor veel vrouwen te hoog."

Fris en kritisch

"Mijn hart gaat uit naar het vrouwenwielrennen. De KNWU had moeite om een goede kandidaat te vinden voor de functie, maar na drie goede, prikkelende gesprekken was ik overtuigd. Ze zochten iemand die van aanpakken houdt en dat past wel bij mij."

KNWU-voorzitter Marcel Wintels is blij dat De Vries uiteindelijk besloot om 'ja' te zeggen tegen de functie. "Marijn is heel goed ingevoerd in de wielersport en ze vertegenwoordigt met haar frisse, kritische blik een jonge generatie bestuurders die met andere perspectieven de wielersport benaderen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl