Novak Djokovic en Roger Federer
NOS Sport

Federer maakt einde aan zegereeks Djokovic

Roger Federer heeft zich bij de ATP World Tour Finals in Londen geplaatst voor de halve finales door Novak Djokovic met 7-5, 6-2 te verslaan. De Serviër moest na 23 overwinningen op rij weer een nederlaag slikken.

Federer en Djokovic stonden voor de 43ste keer tegenover elkaar en de Zwitser leidt nu met 22-21. Het was zijn derde zege in zeven ontmoetingen met Djokovic dit jaar.

Federer klopt Djokovic bij Finals

Djokovic leek direct de regie in handen te nemen toen hij in de eerste game een breakpoint kreeg. Federer kon echter bijblijven en sloeg zelf op 6-5 op zijn tweede setpoint wel toe.

Toen de Zwitser in de tweede set meteen weer een break plaatste, kwam het gif even terug bij Djokovic. Hij maakte gelijk, maar moest lijdzaam toezien hoe Federer op 3-2 met een passing via de netband weer zijn opslag brak.

Daarna stoomde Federer door naar de overwinning. Het zat de Zwitser vaak mee en hij kon het zich zelfs permitteren om een bal achter zijn rug te slaan. Dat mislukte dan weer.

Federer geniet van uitdaging die Djokovic biedt

Kei Nishikori boekte in dezelfde groep zijn eerste zege. De Japanner was na tweeënhalf uur Tomás Berdych met 7-5, 3-6, 6-3 de baas in Londen.

Djokovic moet tegen Berdych een plaats in de halve finales afdwingen. Federer speelt nog tegen Nishikori.

Stand groep A (nummers 1 en 2 naar halve finales)

Speler Punten
1. Roger Federer 2-4 (4-0)
2. Novak Djokovic 2-2 (2-2)
3. Kei Nishikori 2-2 (2-3)
4. Tomás Berdych 2-0 (1-4)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl