NOS Nieuws

Halve marathon van Bangkok per ongeluk 7 kilometer langer

De deelnemers van de halve marathon in Bangkok zijn flink op de proef gesteld. Door een fout van de organisatie liepen ze, in plaats van de gebruikelijke 21 kilometer, maar liefst 28 kilometer door de hoofdstad van Thailand.

Volgens de Thaise krant de Bangkok Post waren de "bonus miles" een onaangename verrassing voor een groot deel van de hardlopers. Zij beklaagden zich massaal op sociale media. Kort daarna gaf de organisatie van de halve marathon toe dat er een fout was gemaakt.

Een woordvoerder van de Thaise atletiekbond zei tegen persbureau AP dat er een aantal bordjes verkeerd waren geplaatst. Daardoor maakten de hardlopers een haarspeldbocht op een plek waar ze rechtdoor hadden moeten lopen.

Gevaarlijk

Een aantal deelnemers stelde dat de organisatie hun gezondheid in gevaar heeft gebracht. Volgens hen is het gevaarlijk om hardlopers die voor een afstand van 21 kilometer hebben getraind, nog eens 7 kilometer te laten lopen.

Andere hardlopers konden wel lachen om de vergissing. "Ze hadden de prijs voor de deelname aan de halve marathon dit jaar verhoogd", schreef een van hen op Facebook. "Dan is het wel zo netjes dat je wat extra kilometers krijgt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl