NOS Nieuws

Drukke avondspits; storm op komst

De avondspits was druk, maar minder druk dan de ochtendspits. Volgens de ANWB lag het hoogtepunt iets na 17.30 uur. Er stond toen zo'n 370 kilometer file op de snelwegen.

De drukte werd veroorzaakt door de regen in de Randstad. Het slechte weer is een voorbode van de storm die vanavond en vannacht wordt verwacht.

De storm zal vooral langs de westkust de kop op steken, meldt Weerplaza. Vannacht ontwikkelt hij zich daar mogelijk tot een zware storm, met windstoten tot 115 kilometer per uur.

Ook een aantal ongelukken op onder meer de A12, de A20 en de A4 leidde tot files. Op onder meer de A76 en de A10 stonden voertuigen met pech, en ook daar achter kwam het vast te staan.

Vanwege de storm past de NS uit voorzorg de dienstregeling van morgenochtend aan. Tussen Den Helder en Zaandam rijden minder treinen. "Door deze kleine aanpassing hebben storingen minder snel effect op de rest van het land", staat op de website.

Op een aantal trajecten rijden de eerste treinen morgenochtend misschien zonder passagiers. Zo inspecteert de NS of er schade is aan het spoor - of er bijvoorbeeld bomen op liggen of dat delen van de bovenleiding kapot zijn.

Vanochtend was sprake van een zeer drukke spits. Rond 08.00 uur stond er zo'n 500 kilometer file. Die drukte werd ook veroorzaakt door het herfstweer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl