NOS Nieuws

Gemaskerde jongeren lopen door tunnel Noord/Zuidlijn

Een aantal onbekende jongeren heeft met bivakmutsen op door de metrotunnel gelopen van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Dat is te zien in een video die het Amsterdamse kledingmerk Nuff Said op zijn website heeft gezet. Het bedrijf zegt te weten wie de jongeren zijn, maar niet zelf het initiatief te hebben genomen voor de actie.

In de video dragen de jongeren T-shirts van het kledingmerk. Verder is te zien dat ze bier drinkend door de metrotunnel lopen, die nog in aanbouw is. Ook spuiten ze een brandblusser leeg.

De dienst Metro & Tram in Amsterdam noemt het een belachelijke actie. "Levensgevaarlijk, voor hetzelfde geld staat er stroom op de rails," zegt woordvoerder Michiel Jonker. Volgens hem is het ondoenlijk om de tunnel als een fort te beveiligen omdat er dagelijks heel veel bouwvakkers in en uit lopen. "Toch gaan we wel kijken of de beveiliging moet worden opgeschroefd, bijvoorbeeld met bewakers en honden", zegt Jonker.

Een woordvoerder van kledingmerk Nuff Said laat weten dat het filmpje online is gezet als waarschuwing dat de beveiliging van de tunnel niet op orde is: "Juist na de aanslagen in Parijs moeten mensen dat weten". Hij benadrukt dat het filmpje is opgenomen voordat de aanslagen in Parijs plaatsvonden.

Aangifte

De woordvoerder van het kledingmerk is niet van plan de namen van de jongeren prijs te geven. De Dienst Metro en Tram overweegt aangifte te doen tegen de tunnellopers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl