Drie vrouwen die wel de top haalden: Herna Verhagen (PostNL), Merel van Vroonhoven (AFM) en Else Bos (PGGM)
NOS Nieuws

Aantal topvrouwen stijgt "met slakkengang"

Het aantal vrouwen in topfuncties blijft ver weg van het streven van het kabinet. Het aandeel vrouwen in topfuncties blijft steken op 1 op 10, terwijl het streven is dat 1 op de 3 topfuncties bekleed wordt door vrouwen. Dat blijkt uit de bedrijvenmonitor 2012-2015.

Per 1 januari geldt er een wettelijk streefcijfer van minimaal 30 procent vrouwen in de raad van bestuur en de raad van commissarissen van grote bedrijven. Mocht een bedrijf dit cijfer niet halen, dan moet het uitleggen waarom.

Begin september bleek al dat geen enkel beursgenoteerd bedrijf aan de norm voldoet.

Driekwart van de bedrijven bestuurd door mannen

Vergeleken met 2012 zijn er al wel wat meer bedrijven die de norm halen, maar de meeste ondernemingen hebben nog een flinke weg te gaan. Slechts bij 14 procent van de bedrijven wordt een derde van de topfuncties in het bestuur ingenomen door vrouwen. Bij iets meer bedrijven, 18 procent, bekleden vrouwen minimaal 30 procent van de toezichthoudende commissarissenfuncties.

In driekwart van de raden van bestuur van bedrijven zit helemaal geen vrouw. Bij de raden van commissarissen is 63 procent vrouwloos. De meerderheid van de bedrijven die niet voldoen aan de 30 procent, legt niet goed uit waarom er te weinig vrouwen aan de top staan.

Slakkengang

Minister Bussemaker van OCW noemt de cijfers "buitengewoon betreurenswaardig. Het aantal vrouwen in topfuncties stijgt maar met een slakkengang."

Toch zegt zij wel "beweging" te zien bij bedrijven. "In de eerste helft van dit jaar heeft 70 procent van de raden van commissarissen een vrouw aangesteld bij een nieuwe benoeming en bij bijna 1 op de 3 bedrijven is begin 2015 sprake van een evenwichtige bestuurssamenstelling." Daarom neemt ze voorlopig nog geen wettelijke maatregelen.

Sancties

De commissie die bekijkt in hoeverre het streefcijfer van het kabinet wordt gehaald, stelt voor om bedrijven extra tijd te geven om het doel te halen. Wanneer eind 2019 blijkt dat minder dan 20 procent van de raden van bestuur en commissarissen uit vrouwen bestaat, dan moet het kabinet sancties gaan opleggen aan bedrijven, zo beveelt de commissie aan.

Nog steeds te weinig vrouwen aan de top

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl