NOS Nieuws

Wandelingen in Arnhem en Amsterdam voor slachtoffers Parijs

In Arnhem heeft een groep van 150 tot 200 vluchtelingen vanmiddag een mars gelopen om steun te betuigen aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. De vluchtelingen verblijven in de oude koepelgevangenis in Arnhem.

Omroep Gelderland schrijft dat de vluchtelingen met kaarsen en pamfletten liepen. Volgens een van de betrokkenen ontstond het idee vandaag spontaan om een duidelijk signaal te geven dat de vluchtelingen achter de bevolking van Parijs staan.

Vluchtelingen demonstreren

Aan het begin van de middag was er ook in Amsterdam een wandeling. RTV NH schrijft dat enkele honderden mensen door de wijk De Pijp liepen. De tocht was georganiseerd door Amsterdamse synagogen en moskeeën. Burgemeester Van der Laan liep ook mee.

Op de Grote Markt in Groningen wordt aan het begin van de avond een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Via Facebook hebben zich 200 mensen gemeld die aanwezig zullen zijn. Burgemeester Peter den Oudsten zal een toespraak houden.

Herdenking onder gekleurde Martinitoren in Groningen

De burgemeesters van de vier grote steden kwamen vandaag bijeen om te praten over de aanslagen in Parijs. Die bijeenkomst was al gepland en vond plaats in de Rode Hoed. De burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen (VVD), zei tijdens de bijeenkomst dat Nederland zich meer moet uitspreken tegen terrorisme.

Burgemeesters praten over aanslagen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl