Koningin Paola (l) met koning Albert en koningin Mathilde
NOS Nieuws

Extra beveiliging Koningsdag België

In België is Koningsdag begonnen met een viering in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Vanwege de aanslagen in Parijs zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Rondom de kathedraal waren veel politieagenten aanwezig, ook het paleis werd door de veiligheidsdiensten in de gaten gehouden.

Namens de koninklijke familie waren koningin Paola en koning Albert aanwezig. Koning Filip en koningin Mathilde waren traditiegetrouw niet aanwezig bij de viering. Ook premier Michel zat in de kathedraal, samen met vertegenwoordigers van verschillende religies.

Prins Laurent was om medische redenen niet aanwezig. Eerder deze week liet het paleis weten dat de prins de uitnodiging had afgewezen zonder een reden op te geven.

Belgische media denken dat de prins boos is vanwege de rel die is ontstaan over declaraties van privé-uitgaven.

Het Belgische koninklijk huis heeft eerder laten weten geschokt te zijn door de aanslagen in Parijs en solidair te zijn met de Franse bevolking.

Bij huiszoekingen in de wijk Molenbeek in Brussel zijn afgelopen 24 uur vijf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. Gisteravond werd bekend dat drie Belgen om het leven zijn gekomen bij de terreuraanslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl