Heather Richardson wordt na haar wereldrecord gefeliciteerd door coach Jillert Anema

Richardson en Bowe rijden wereldrecord op 1.000 meter

Bij de 1.000 meter voor vrouwen zijn er twee wereldrecords gereden, al zal alleen de laatste de boeken ingaan. Op het ijs van de Olympic Oval in Calgary dook Brittany Bowe met 1.12,54 als eerste onder haar eigen mondiale toptijd (1.12,58). Lang kon Bowe er niet van genieten, want enkele minuten later dook Heather Richardson alweer onder de tijd van de kersverse recordhoudster: 1.12,51.

Jorien ter Mors zette ook een ijzersterke rit neer. De Nederlandse kwam in de buurt van de tijden van Richardson en Bowe en kwam in 1.12,66 over de finish. Ondanks die toptijd, wat een Nederlands record betekende, moest ze genoegen nemen met de vierde plaats. Zhang Hong reed 0,01 harder dan Ter Mors en eindigde als derde.

Wereldbeker Calgary: samenvatting 1.000 meter (v)

Voorafgaand aan de tweede dag van de wereldbeker in Calgary werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de aanslagen in Parijs. Een groot aantal schaatsers reed daarnaast ook nog met rouwbanden. Verder was er in de Olympic Oval, in tegenstelling tot vrijdag, geen muziek tijdens de races te horen.

Uitslag van de 1.000 meter vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl