NOS Nieuws

Sinterklaasintocht Meppel ongewijzigd na aanslagen Parijs

Meppel neemt geen extra veilheidsmaatregelen bij de nationale intocht van Sinterklaas vanmiddag. De gemeente is na de aanslagen in Parijs extra alert, maar volgens burgemeester Westmaas van Meppel zijn extra maatregelen niet nodig.

"De veiligheidssituatie rondom dit soort evenementen is heel hoog. Ik heb nog geen aanwijzingen dat er nog extra maatregelen nodig zijn", aldus Westmaas.

De burgemeester benadrukt dat deze dag begint met een "dikke zwarte rand" en dat het medeleven van Meppel uitgaat naar de nabestaanden en de gewonden van de aanslagen in Parijs.

Antwerpen

Vanwege de aanslagen hebben het stadsbestuur en de politie van Antwerpen wel besloten om meer politieagenten in te zetten bij de Sinterklaasintocht, meldt Het Laatste Nieuws. De Belgische stad houdt vandaag ook de Sinterklaasintocht en heeft daarvoor extra personeel van de mobiele eenheid opgetrommeld. Er zijn ook meer Snelle Respons Teams op het terrein ingezet.

Op het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag wordt vanochtend overlegd over de veiligheidssituatie in Nederland. Er wordt onder meer gekeken of er extra maatregelen nodig zijn. Het dreigingsniveau in Nederland is niet gewijzigd. Het is nog steeds substantieel en dat betekent dat de kans op een aanslag reëel is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl