Sven Kramer won zijn race tegen Sverre Lunde Pedersen in 6.08,61
NOS Schaatsen

Kramer op 5.000 meter niet in de buurt van wereldrecord

De eerste dag van de wereldbeker in Calgary heeft geen wereldrecord opgeleverd. Zowel Sven Kramer als Jorrit Bergsma dook op de afsluitende 5.000 meter niet onder de mondiale toptijd van 6.03,32.

Kramer greep wel de zege door de slotrit tegen Sverre Lunde Pedersen te winnen in 6.08,61. Het was voor de regerend wereldkampioen de 27ste wereldbekerzege op de vijf kilometer. Bergsma, die als tweede eindigde, was bijna twee seconden langzamer dan Kramer.

Ook aan de derde plaats zat een Nederlands tintje. Ted-Jan Bloemen, die sinds vorig seizoen onder de Canadese vlag rijdt, reed de derde tijd in de Olympic Oval. Zijn 6.12,72 betekende bovendien een Canadees record.

  • NOS
    Uitslag 5.000 meter mannen

"Je hoopt altijd op beter. En je hoopt dat de omstandigheden zo zijn dat je ervoor kunt gegaan. Ik had het wel graag gedaan. Ik kwam snel in de 28'ers, maar het was pittig om dat vast te houden", aldus Kramer.

"Het ijs was toch een beetje anders dan afgelopen week. En dat zie je dan terug in de tijden. Voor deze tijden hoeven Jorrit Bergsma en ik niet naar Calgary. Dat kunnen wij ook in Heerenveen."

Toch wilde Kramer de wedstrijd in een ander perspectief plaatsen. Hij hoorde voor zijn race over de aanslagen in Parijs. "Dan stelt dit even helemaal niets voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl