Twente speelt met Vitesse in beker

FC Twente heeft met twee vingers in de neus de kwartfinales bereikt van het KNVB-bekertoernooi. In Enschede werd Vitesse naar een 5-0 nederlaag getikt.

FC Twente had even nodig om op gang te komen, maar Vitesse was niet te beroerd om een duwtje in de rug te geven.

Bij de 1-0 en de 3-0 van Theo Janssen, voormalig speler van Vitesse, tastte keeper Eloy Room mis en de 2-0 kwam voort uit een door Slobodan Rajkovic veroorzaakte penalty. Nog voor de rust werd het 4-0 na een mooi een-tweetje tussen Nacer Chadli en Luuk de Jong.

In de tweede helft scoorde De Jong zijn tweede en raakten Janssen en weer De Jong de paal. In de slotfase was Vitesse dicht bij een eretreffer. Het schot van Nemanja Matic spatte echter uiteen op de lat.