NOS Nieuws

Rellen blijven uit bij bendefilm Brussel

Ondanks alle ophef vooraf, heeft de vertoning van de speelfilm Black in Brussel geen rellen of ongeregeldheden veroorzaakt. Bij één bioscoop worden dit weekeinde weliswaar agenten voor de deur gezet, maar dat komt omdat veel minderjarigen stiekem proberen binnen te komen om de film over Brusselse straatbendes te zien.

Black is een harde film over de tientallen jeugdbendes die Brussel telt. Hoewel het verhaal fictief is, biedt de film voor veel Brusselse jongeren veel herkenningspunten omdat hij in hun woonwijken is opgenomen. De vrees was dat bendes onderling slaags zouden raken of geïnspireerd zouden worden door het vele geweld in de film.

In tegenstelling tot eerdere berichten, zijn er nauwelijks bioscopen die Black niet willen vertonen. Twee zalen draaien de film niet. Dat heeft volgens de uitbaters niets met angst voor reacties te maken, maar met het feit dat zij voor een andere programmering hebben gekozen.

Brusselse bioscopen bang voor relletjes

Alleen bij Kinepolis Brussel moesten veiligheidspersoneel en politie ingrijpen bij de eerste vertoning op woensdagavond.

De film heeft het keurmerk 16+ maar heel wat jongeren die daarom de zaal niet binnen mochten, wilden de film toch bijwonen en werkten zich naar binnen. Omdat zij weigerden te vertrekken, werd de politie ingeschakeld. Gisteravond werden extra veiligheidsmensen ingeschakeld en bleef het rustig.

Na het incident op woensdag heeft Kinepolis niettemin de vrijdagvertoning geschrapt en zijn er op zaterdag en zondag enkel middagvertoningen. De agenten voor de deur moeten voorkomen dat het dit weekeinde weer onrustig wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl