NOS Nieuws

Nieuw schandaal Secret Service: medewerker opgepakt voor sturen naaktfoto's

Een medewerker van de Amerikaanse Secret Service is gearresteerd voor het sturen van naaktfoto's van zichzelf aan iemand van wie hij dacht dat het een 14-jarig meisje was. In werkelijkheid was het een undercoveragent.

De 37-jarige Lee Robert Moore werkt op het Witte Huis in Washington. Hij gaf zich afgelopen maandag zelf aan. Volgens de aanklager had hij de persoon die hij de naaktfoto's stuurde, gevraagd om seks met hem te hebben.

Als Moore wordt veroordeeld, kan hij maximaal tien jaar celstraf krijgen. Volgens een woordvoerder van de Secret Service wordt de zaak hoog opgenomen. De man is voorlopig geschorst.

Reeks incidenten

De laatste tijd wordt de Secret Service regelmatig opgeschrikt door schandalen. In april werd een hooggeplaatste medewerker met 'administratief verlof' gestuurd wegens het aanvallen van een vrouwelijke ondergeschikte met wie hij seks wilde.

Een maand eerder reden twee beschonken agenten van de dienst na een feestje met hun auto door een barrière bij het Witte Huis.

Eerder werd de dienst onder meer in verlegenheid gebracht door een orgie in Colombia, misdragingen in een hotel in Noordwijk, een indringer met een mes in het Witte Huis en een man met een vuurwapen bij president Obama in de lift.

De Secret Service is onder meer verantwoordelijk voor de beveiliging van de president.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl