Burgemeester Eberhard van der Laan hoopt de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen
NOS Sport

Burgemeester Van der Laan blijft dromen van Spelen 2028

Precies 100 jaar na de Olympische Spelen in Amsterdam (1928) het grootste sportevenement ter wereld opnieuw naar Nederland halen. Het idee om de Spelen van 2028 te organiseren leeft al enkele jaren, maar werd in 2012 in de ijskast gezet mede vanwege de economische crisis.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft de hoop echter nog niet opgegeven. Tijdens een handelsmissie in Japan heeft hij gezegd dat hij hoopt dat Amsterdam, 'samen met Rotterdam', de Spelen van 2028 mag organiseren.

'Met serieuze ondertoon geroepen'

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt de woorden van Van der Laan. "Maar het zijn uitspraken op persoonlijke titel. Er is geen beleidsplan op gemaakt. Hij heeft het altijd een goed initiatief gevonden. Onder het mom van: 'wat in de ijskast staat, kan er ook uitgehaald worden', kan het altijd de moeite waard zijn om er nog eens naar te kijken."

Cees Vervoorn, voormalig topzwemmer en tegenwoordig lector Topsport en Onderwijs, is ook aanwezig bij de handelsmissie. Hij juicht de opmerkingen van Van der Laan toe, vertelt hij aan Het Parool. "De burgemeester is een man die daar geen grappen over maakt. Dus lijkt het zeker met een serieuze ondertoon geroepen."

De deadline voor de kandidaatstelling om de Spelen van 2028 te organiseren is pas in 2019.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl