Michel Platini
NOS Voetbal

Platini ontbreekt vooralsnog op kandidatenlijst FIFA

Het verkiezingscomité van de FIFA heeft vijf namen bekendgemaakt die in de race zijn voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond. En Michel Platini zit daar niet bij.

De FIFA liet eerder al weten dat de kandidatuur van de Fransman pas beoordeeld wordt als zijn schorsing van negentig dagen afloopt of succesvol door Platini wordt aangevochten.

"Situatie voor Platini onveranderd"

Een woordvoerder van de ethische commissie van de FIFA bevestigt tegenover de NOS dat de situatie voor de UEFA-voorzitter onveranderd is: "Michel Platini blijft de kandidaat zoals hij was. Als hij voor de verkiezing terugkeert in zijn functie en door de integriteitscheck komt, kan hij gewoon meedoen."

Na de noodzakelijke integriteitscontrole zijn prins Ali Bin Al-Hussein, sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa, Jérôme Champagne, Gianni Infantino en Tokyo Sexwale de vijf overgebleven kandidaten.

Bility niet toegelaten

Het is onduidelijk waarom Musa Hassan Bility, die wel beschikte over de vereiste steun, afgevallen is voor de verkiezing. De voorzitter van de Liberiaanse voetbalbond kan de beslissing aanvechten bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Op 26 februari kiezen de landen die bij de wereldvoetbalbond zijn aangesloten een opvolger voor Sepp Blatter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl