Twente-vrouwen verliezen eerste wedstrijd van Barcelona

Twentse vrouwen ten onder tegen Barcelona

Het eerste duel tussen de vrouwen van FC Twente en Barcelona in de achtste finales van de Champions League is in een zege voor de Spaansen geëindigd. In de Grolsch Veste werd het 0-1.

Voor het oog van 15.637 toeschouwers (een record voor het vrouwenvoetbal in Nederland) deed Twente zeker niet onder voor de bezoekers uit Spanje. Voor rust had de thuisploeg een strafschop moeten krijgen en kreeg Shanice van der Sanden een goede schietkans, die net naast ging.

Ook in de tweede helft was Twente - dat in de vorige ronde zo knap Bayern München had uitgeschakeld - lange tijd beter. Maaike Heuver zorgde voor gevaar vanaf de rechterkant en Renate Jansen was zelfs dicht bij de openingstreffer. Haar afstandsschot werd echter door keepster Laura Rafols uit de hoek geplukt.

Uit zijn schulp

Naarmate de helft vorderde, kroop Barcelona echter uit zijn schulp. Een kopbal van Marta Torrejón ging nog naast het doel van Twente-keepster Marieke Ubachs, maar een schot van Olga García vloog er (na een prachtig hakje van Jennifer Hermoso) mooi in.