NOS Nieuws

'Steeds meer campings in Nederland verdwijnen'

Nederlandse campings zijn steeds minder in trek. De afgelopen vijf jaar zijn 250 kampeerterreinen verdwenen, dat is 8 procent van het totale aanbod. Dat staat in het 'Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd', dat volgende week verschijnt en al door De Telegraaf is gelezen.

De afgelopen tien jaar is het aantal campingvakanties met een kwart gedaald. Alleen luxe stacaravans, blok- en boomhutten en kant-en-klare bungalowtenten zijn nog wel populair, staat in het rapport.

Kamperen is dus minder populair, maar de rest van de toeristische sector heeft volgens de onderzoekers weinig te klagen. Er komen steeds meer buitenlandse toeristen voor een vakantie naar Nederland. Vorig jaar kwamen er 14 miljoen buitenlandse vakantiegangers; een stijging van 9 procent.

De bestedingen namen toe en het aantal voltijdmedewerkers steeg met 8000.

Keerzijde

Volgens de onderzoekers is er wel een keerzijde. In Amsterdam bijvoorbeeld is er door de drukte van toeristen meer sprake van overlast. De leefbaarheid in de stad wordt een belangrijk knelpunt voor de gemeente, zeggen de onderzoekers.

Ook vinden ze het zorgelijk dat attracties, dierentuinen en musea steeds hogere toegangsprijzen vragen. "In vijf jaar tijd zijn die 20 procent duurder geworden", zeggen ze in De Telegraaf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl