NOS Voetbal

Sneijder: we gaan niet met 10-0 van Wales winnen

Sneijder: Oranje moet weer strijd leveren

Wesley Sneijder vindt dat het Nederlands elftal weer afgerekend moet worden op wat Oranje op het voetbalveld laat zien en niet op andere zaken die in de media worden geschreven. "Wij lopen niet weg voor kritiek, maar die kritiek moet wel gaan over wat er op het veld gebeurt."

De 31-jarige international wil daarmee zeggen dat alle randzaken rondom het Nederlands elftal er niet toe doen. "We gaan ook niet met 10-0 van Wales winnen, maar we moeten als team zorgen voor goede prestaties. Het heeft geen zin te denken 'wij zijn het Nederlands elftal', want die tijd is voorbij."

Teleurstelling opzij zetten

Sneijder geeft ook nog zijn kijk op het niet selecteren van Robin van Persie door bondscoach Danny Blind. "Je kunt twee dingen doen. Of je denkt 'zoek het allemaal maar uit', of je zorgt ervoor dat je het tegendeel bewijst. Dat heb ik gedaan toen ik in die situatie zat en ik schat zo in dat Robin dat ook gaat doen. Hij is een belangrijke speler voor Oranje."

Oranje wist zich niet te plaatsen voor het EK voetbal van 2016, maar kan zich nu richten op kwalificatie voor het WK van 2018. "Het voelt nog steeds als een teleurstelling, maar we moeten nu een nieuwe start maken. Als je verder wilt, dan moet je dat opzij zetten. In mijn geval is het daarnaast ook de vraag of ik dat WK nog wel ga meemaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl