New York op Google Maps
NOS Nieuws

Google Maps nu ook te gebruiken zonder internet

Google Maps is nu ook offline te gebruiken, voor mensen met een Android-telefoon tenminste. Wie geen internet heeft kan met deze nieuwe update locaties opzoeken, routebeschrijvingen invoeren en telefoonnummers opzoeken. Tot nu konden gebruikers de kaarten alleen maar opslaan.

Volgens Google is de update vooral handig voor toeristen en mensen die op plekken wonen waar mobiel internet nog erg duur is.

Screenshots

De kaarten worden elke twee weken automatisch geüpdatet op het moment dat je internet hebt. Volgens Google is er twee tot drie jaar aan de nieuwe functie gewerkt. "Google Maps was soms traag of onbruikbaar in gebieden met weinig internet. Nu hoeven gebruikers geen screenshots meer te maken", zegt productmanager Amanda Bishop.

Volgens het bedrijf komt er ook een soortgelijke update voor iOS-toestellen van Apple, maar wanneer die uitkomt is nog niet bekend.

Er is ook kritiek op de functie. Zo zijn routebeschrijvingen voor automobilisten wel beschikbaar, maar niet voor wandelaars of mensen die het openbaar vervoer gebruiken. Ook nemen sommige kaarten veel ruimte in beslag. Zo is de kaart van Londen 320 mb en die van New York zelfs 750 mb.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl