Het hoofdkantoor van ABN Amro aan de Zuidas in Amsterdam
NOS Nieuws

Veel interesse voor aandeel ABN Amro

"Wij hebben nu al ingeschreven", zegt Etienne Platte van vermogensbeheerder Antaurus. "Zowel voor ons beleggingsfonds als voor onze vermogende particulieren."

Vanaf vandaag kunnen beleggers zich inschrijven voor de aankoop van aandelen ABN Amro. Vanochtend maakte de bank bekend op 20 november naar de beurs te gaan.

Miljoenen

"Wij doen geen mededelingen over het aantal miljoenen dat we investeren in ABN Amro", zegt Platte. "Maar grote institutionele beleggers als pensioenfondsen zullen voor honderden miljoenen inschrijven. Bij ons gaat het om miljoenen, maar zeker geen honderd miljoen."

Onder beleggers is dus zeker interesse voor de bank. Dat geldt ook voor de particuliere beleggers die bij Binck Bank zitten. "Er is veel belangstelling", zegt Peter Siks, beleggingstrainer van Binck. "Het is vanochtend opengesteld en we zien veel telefoontjes, veel e-mailverkeer met vragen over hoe in te schrijven op het aandeel."

Gezonde marge

"Waarom wij aandelen kopen?", zegt Platte van Antaurus. "Even heel kort door de bocht: deze bank ziet er redelijk goed uit. Er gaat een depositootje in en er gaat een hypotheek uit. Daartussenin zit een hele gezonde marge en dat is uiteindelijk het nieuwe model voor een bank als ABN Amro."

"Het is een redelijk saai aandeel, met een aantrekkelijk dividendrendement", zegt Siks van Binck Bank. "Onze beleggers beleggen graag in bedrijven die ze kennen. En ABN Amro is een bekende naam."

Beleggers hebben interesse in ABN Amro

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl