Henk de Jong en Sandor van der Heide denken hetzelfde
NOS Voetbal

Matig presterend Cambuur slachtoffert assistent-trainer

SC Cambuur wil de tegenvallende resultaten van dit seizoen doorbreken. Niet - zoals veel clubs doen - door de hoofdtrainer op straat te zetten, maar door assistent-trainer Sandor van der Heide uit de technische staf te halen.

Het clubicoon en de cultuurbewaker wordt gedegradeerd tot analist en scout. "Ik ben zeer verrast. Dit heb ik niet zien aankomen", aldus een overdonderde Van der Heide, die als speler meer dan tien jaar voor Cambuur uitkwam.

Hoofdtrainer Henk de Jong, die Van der Heide in 2013 terughaalde naar de club, is teleurgesteld over het vertrek van zijn assistent. Te meer omdat hij niet gekend is in die beslissing.

Uitleg voorzitter

Voorzitter Ype Smid: "Wij vinden dat binnen de technische staf meer ruimte moet zijn voor andere competenties en hebben dit besluit genomen om daar verandering in aan te brengen."

"Henk en Sandor zijn te veel van hetzelfde", legt technisch directeur Henry van der Vegt uit. "Henk krijgt er twee nieuwe assistenten bij. Of Arne Slot (trainer van de beloften) daar één van is? Dat kan een mogelijkheid zijn."

Cambuur heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen in de eredivisie en staat voorlaatste. In de beker werden de Friezen direct uitgeschakeld door PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl