Domien Verschuuren, Paul Rabbering en Giel Beelen zitten dit jaar in het Glazen Huis
NOS Nieuws

Dj's Giel, Domien en Paul in het Glazen Huis in Heerlen

Domien Verschuuren, Paul Rabbering en Giel Beelen zitten dit jaar in het Glazen Huis in Heerlen tijdens 3FM Serious Request. Het is de twaalfde editie van de radio-actie, die is uitgegroeid tot een traditie in de week voor kerst. De dj's halen geld op voor het Rode Kruis, dat het opgehaalde bedrag dit jaar inzet voor kinderen in conflictgebieden.

Voor Domien is het de tweede keer in het Glazen Huis, voor Paul de derde. Giel is de veteraan van het gezelschap. Hij zat acht keer eerder opgesloten.

Dj's Giel, Domien en Paul in het Glazen Huis in Heerlen

Luisteraars kunnen in ruil voor geld plaatjes aanvragen. Dat geld gaat dit jaar naar de stille slachtoffers van oorlog, zegt zenderbaas Wilbert Mutsaers. "Grote conflicten beroven jongeren van scholing en toekomstperspectief", legt hij uit op 3FM.nl. "Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot probleemoplossers, bouwers, verbeteraars, innovators en denkers. Zo kunnen ze straks een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor het land, maar ook voor zichzelf."

Paul Rabbering ging eind september met het Rode Kruis mee naar Syrië, om te kijken waaraan het opgehaalde geld wordt besteed. Hij maakte daar reportages die tijdens de radio-actie worden uitgezonden. Eenmaal terug vertelde hij aan NOS op 3 hoe hij de reis heeft beleefd:

3FM-dj Paul Rabbering reisde met het Rode Kruis naar Syrië

Behalve in Syrië wil het Rode Kruis ook aan de slag in Zuid-Sudan, Jemen en Centraal-Afrikaanse Republiek.

Vorig jaar werd er 12,3 miljoen euro ingezameld. Later bleek dat het Rode Kruis niet alle toegezegde bedragen kon innen. Uiteindelijk kwam het bedrag uit op ongeveer 11,7 miljoen euro, wat het Rode Kruis heeft aangevuld tot 12 miljoen euro. Het geld ging naar slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden.

3FM Serious Request is van 18 tot en met 24 december te horen op NPO 3FM en te zien op 101TV. Ook is er een dagelijkse talkshow op NPO 3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl