NOS Nieuws

Dijsselbloem: niet speculeren over de opbrengst

'We moeten niet speculeren over totale opbrengst'

Minister Dijsselbloem vindt het te vroeg om te speculeren over de totale opbrengst van de verkoop van ABN Amro. "Het is echt te snel om nu te zeggen: nou als dit de prijsrange is, dan gaat we dit verdienen."

Het eerste deel van ABN Amro gaat volgende week vrijdag naar de beurs. Dijsselbloem: "We zijn de komende paar jaar echt nog wel bezig met het verkopen van de andere delen." De eerste aandelen, zo'n 20 procent in totaal, zullen per stuk tussen de 16 en 20 euro kosten.

Ik heb mij noch in de tijd, noch in de opbrengst, een target gesteld. We gaan gewoon proberen het zo goed mogelijk te verkopen.

minister Dijsselbloem

De nationalisatie van ABN Amro in 2008 kostte de Staat zo'n 21,7 miljard euro. Bij een aandelenprijs tussen de 16 en 20 euro is de hele bank tussen de 15 en 18,8 miljard euro waard. Dat zou op papier een verlies van minstens 3 miljard betekenen. Maar volgens Dijsselbloem valt die rekensom niet te maken. "Het zal ook heel erg afhangen van de marktomstandigheden. Als die goed blijven, kan het iets sneller. En als die voorzichtiger zijn, dan zijn wij ook voorzichtiger."

Dijsselbloem zegt verder "dat we gewoon gaan proberen de bank zo goed mogelijk te verkopen." Maar hij heeft zich "noch in de tijd, noch in de opbrengst een target gesteld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl