Markus Hendriksen

AZ winnaar in tenenkrommend duel met Vitesse

In een duel dat af en toe pijn deed aan de ogen, heeft AZ zijn tweede uitzege van het seizoen geboekt. De Alkmaarders wonnen in de Gelredome met 2-0 van Vitesse.

Na een saaie openingsfase waren de eerste kansen voor AZ: Eloy Room pakte een schuiver van Alireza Jahanbakhsh en Vincent Janssen verzuimde te profiteren van chaos in de Arnhemse defensie. Daarna nam Vitesse de regie over, wat leidde tot twee kansen voor Valeri Kazaisjvili en twee voor Dominic Solanke. In een fase vol overtredingen over en weer kreeg Marvelous Nakamba zijn tweede gele kaart.

Arbiter Ed Janssen geeft de rode kaart aan Vitesse-speler Marvelous Nakamba (zittend)

Na rust werd het er niet beter op. Het Arnhemse tiental liet de bal aan AZ, maar dat deed er bar weinig mee. Bij een gevaarlijke voorzet maaide Janssen over de bal heen en werd de inzet van Dos Santos geblokt. De wedstrijd stevende af op een bloedeloze 0-0 toen AZ het duel een kwartier voor tijd opeens volledig op zijn kop zette.

Janssen schoot knap raak uit de draai en drie minuten later scoorde Markus Henriksen, nadat Room een schot van Janssen had weggebokst. Daarmee kreeg een draak van een wedstrijd zowaar nog een winnaar.