Luuk de Jong en Jurgen Locadia

PSV thuis te sterk voor FC Utrecht

In een aantrekkelijk duel, met vooral voor rust kansen over en weer, heeft PSV in Eindhoven een verdiende 3-1 zege geboekt op FC Utrecht.

Na drie wedstrijden zonder nederlaag was FC Utrecht met vertrouwen naar Brabant afgereisd. De ploeg van trainer Erik ten Hag aasde op de eerste zege in Eindhoven sinds 1980, toen met 3-2 werd gewonnen.

Ten Hags plannen konden al snel in de prullenmand, want al na anderhalve minuut zette Hector Moreno (na een kopbal van Jeffrey Bruma op de paal) PSV op 1-0. In het restant van de eerste helft kreeg PSV nog grote kansen via Luciano Narsingh, Luuk de Jong (volley op de lat) en Jurgen Locadia (geweldige redding Robbin Ruiter).

Hector Moreno opende de score

FC Utrecht verstopte zich niet, stichtte vooral via Sébastian Haller veel gevaar, maar voor het PSV-doel ging het telkens net mis.

Nadat De Jong pal na rust bijna voor 2-0 had gezorgd, maakte Bart Ramselaar gelijk, na een schot van Nacer Barazite op de paal en een redding van Jeroen Zoet op de rebound van Timo Letschert. Bijna bracht Haller FC Utrecht op voorsprong, maar zijn inzet hobbelde net langs de verkeerde kant van de paal. Even later scoorde Santiago Arias wel, op aangeven van invaller Gastón Pereiro.

Jeroen Zoet was belangrijk voor PSV
    Bart Ramselaar zorgde voor de 1-1
    Robbin Ruiter stopt de inzet van Luuk de Jong

Al snel na de 2-1 kreeg PSV een uitgelezen kans om de score verder op te voeren. Scheidsrechter Björn Kuipers zag hands bij een sliding van Mark van der Maarel en legde de bal op de stip. Maar zoals vaker dit seizoen (drie van de zes penalty's werden gemist) wist PSV niet te scoren van elf meter. Robin Ruiter stopte de inzet van De Jong.

Acht minuten na zijn misser revancheerde De Jong zich door van dichtbij de 3-1 langs Ruiter te tikken, op aangeven van Locadia. FC Utrecht probeerde het daarna nog wel, maar de overtuiging ontbrak en grote kansen bleven uit. PSV kwam vlak voor tijd nog bijna op 4-1 toen Pereiro naar binnen trok en met links uithaalde; de bal verdween via de lat over het doel.